وی گفت: طبق برنامه زمان بندی کمیسیون تلفیق از 26 بهمن کار بررسی لایحه را رسما آغاز کرده و تا روز شنبه 10 اسفند ماه کار خود را ادامه می دهد و از روز 13 اسفند ماه لایحه بودجه بر مبنای گزارش کمیسیون تلفیق در صحن علنی مجلس بررسی می شود.
مفتح با اشاره به بررسی کلیات لایحه درجلسه دیروز و امروز کمیسیون تلفیق به حضور لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه دیروز کمیسیون اشاره کرد و گفت: در این جلسه رئیس مجلس توجه نمایندگان را به چند نکته اساسی جلب و به نمایندگان تاکید کردند که به اصل 44 قانون اساسی و ترجمه اصل 44 در بودجه سال 88 توجه ویژه کنند.
مفتح ادامه داد: در رابطه با هزینه های عمرانی نیز رئیس مجلس متذکر شد که مواردی را که می توان به بخش خصوصی و تعاونی واگذار کرد حتی الامکان انجام شود. در مورد هزینه های جاری نیز بر مبنای سیاستهای کلی اصل 44 و کوچک شدن حجم دولت و اقداماتی که باید در این زمینه انجام شود در بودجه دیده شود.
مخبر کمیسیون تلفیق اظهار داشت: رئیس مجلس همچنین نمایندگان را به درآمد زا بودن دستگاه ها توجه داد.
وی توجه به بخش فرهنگ وحوزه های علمیه را از دیگر محورهای سخنان رئیس مجلس درلایحه بودجه عنوان کرد و افزود: وی همچنین تاکید کرد که با تجربه به بحران مالی جهانی که پیدا شده و فشاری که بر اثر کاهش قیمت نفت بر بودجه کشور وارد است آن را به عنوان یک فرصت برای سالم سازی اقتصاد کشور تلقی کنیم.
وی در ادامه سخنانش به بحث درآمدها اشاره کرد و گفت: دولت در بحث درآمدها حدود 29 هزار و 282 میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی در نظر گرفته است که درمقایسه با سال قبل به غیر از ارقامی که برای مالیات معوقه شرکتهای دولتی و نفت آمده است، 15 درصد رشد داشته است که نمایندگان اصرار داشتند با توجه به تورمی که در سال آینده داریم رشد معقول و قابل دفاعی است که امکان تحقق آن بسیار است.
مفتح به سقف مصارف ارزی بودجه 88 اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس لایحه بودجه 37 میلیارد دلار منابع ارزی پیش بینی شده که 14 میلیارد دلار آن برداشت از حساب ذخیره ارزی و 1/16 میلیارد دلار آن در آمد حاصل از فروش نفت است که نسبت به رقم سال 87 کاهش قابل توجهی دارد.
وی افزود: بر اساس آنچه که گزارش می شود در سال 87 بیش از 70 میلیارد دلار در بودجه کشورمان هزینه شده است که بیش از 30 میلیارد دلار در سال 88 نسبت به سال 87 کمتر ازمنابع ارزی استفاده می کنیم که از یک بعد کاهش اتکا به درآمدهای نفت نکته مثبتی است و از طرف دیگر، کنترل هزینه ها را در بعد جاری عمرانی ایجاب می کند.
مخبر کمیسیون تلفیق بودجه تصریح کرد: کمیسیون تلفیق هنوز به رای گیری پیشنهادات و نهایی کردن ارقام نرسیده است و در جلسات آتی بعد از ارائه گزارش در مورد کلیات وارد رای گیری خواهیم شد .
مفتح با بیان اینکه جلسات کمیسیون تلفیق در سه نوبت برگزار می شود، اظهار داشت: تا کنون کمیسیون به جز انتخاب اعضای هیئت رئیسه و آئین نامه داخلی تصمیمی نگرفته و فعلا درحال بررسی کلیات و استماع گزارش دولت است و بعد از این وارد تصمیم گیری خواهیم شد.
نظر شما